Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fórumok képes leírás - Óvoda.tlap.hu
részletek »

Fórumok - Óvoda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ovoda.tlap.hu » Fórumok
Keresés
Találatok száma - 8 db
Beszoktatás az óvodába - Index

Beszoktatás az óvodába - Index

Ha más is 'rémálomként' éli meg csemetéje óvodai beszoktatását, vagy vannak jó ötletei, tapasztalatai, tanácsai, hogyan lehet minél kevesebb fájdalommal túlesni ezeken a napokon, ugyan szóljon már hozzá :)))))! Magunkról csak annyit: 1. nap - együtt az oviban, Jakusom még majdnem jól érezte magát. 2. nap: Jakus szökési kísérlete miatt meg kellett erősíteni az óvoda kerítését... :((( 3. nap: Mama, Jakus és kistesó közösen zokognak az óvoda előterében... Elhangzott szívszaggató/humoros mondataink: Jakus, nagyon szeretlek! - Akkor miért kell oviba mennem? Mama, már nem szeretem ovit, csak addig szerettem, míg nem jöttünk. Ne jöjjünk többet és akkor megint nagyon fogom szeretni... Szóval tapasztaltak/szerencsések: hogyan csináljam/juk???

Montessori nevelesrol - csaladban - Index

Montessori nevelesrol - csaladban - Index

Montessori neveles nem csak az ovodara, iskolara korlatozodik, a csaladi kornyezet nagyon fonots resze. Hogyan alakitsunk egy 'elokeszitett', 'tervezett' kornyezetet a gyereknek, hogyan tamogassuk az ovodai, iskolai nevelest, akkor is ha az nem Montessori. 'Az engedelmesség: legegyszerűbb formájában bizonyos szabályok betartását jelenti. Abból a felismerésből fakad, hogy a tekintély tisztelete nélkülözhetetlen velejárója a jól működő társadalomnak éppúgy, mint az egészséges családi életnek. Egész kultúrák sorsa áll vagy bukik a tekintély kérdésén.'

Montessori óvoda - Index

Montessori óvoda - Index

Lelkesen keresem a gyerekemnek legjobban megfelelő óvodát. Amit olvastam a témáról, annak az alapján nagyon szimpatikusnak tűntek a montessori elvek, de most szeretnék néhány olyan embert találni, akinek a gyereke jelenleg is montessori óvodába jár. Kinek mi a tapasztalata? Van olyan szülő itt az indexen, akinek kijárta a gyereke a montessori óvodát, aztán hagyományos iskolába járt? Hogy bírta a gyerek a váltást? Nem okozott nagy törést? Ami még nagyon érdekelne, hogy mennyit kell jelenleg fizetni havonta? Én próbáltam a csepeli óvodával felvenni a kapcsolatot, de azt írták vissza, hogy az árat nem akarják megírni, nézzem meg az óvodát, és ott a helyszínen mondják meg... Ettől kicsit megijedtem, hogy mennyi lehet, ha nem merik megmondani!

Nehézkes óvodai beszoktatás - Hoxa

Nehézkes óvodai beszoktatás - Hoxa

Szeretnék tapasztalatot cserélni olyan anyukákkal, akiknek a gyermeke, nagyon nehezen szokott be az oviba!kérlek segitsetek, mert nekünk nagyon borzasztó a kezdet!Elöre is köszönöm:) Szia hát nálunk is nehezen ment, több hónap volt mire ugyahogy jó lett. Most már 15 éves a lány , de akkortájt nehéz napjaink voltak. Sokat nyafogott, reggelente ment a sírás, stb. De keménynek kell lenni , mert ha egyszer engedsz akkor a gyerek azt már kézpénznek veszi , és másnap még nehezebb lesz....

Óvoda: óvoda választás, óvodai élet, iskola előkészítés

Óvoda: óvoda választás, óvodai élet, iskola előkészítés

Több fórum: Óvodás lesz a gyermekem! A szerető családi fészekből a szocializáció útjára lépnek a gyermekeink ... Óvodai élet Attól, hogy óvodás lett a gyermekünk, még nem szűnik meg a szeretete és a szeretetünk, sőt ... Nevelési problémák Hogy megkapjuk a helyes válaszokat, fel kell tennünk a helyes kérdéseket! Iskolaérettség Minden amit otthon és az óvodában történik a gyermekünkkel azt szolgálja, hogy felkészítsük az iskolára. Az iskolaválasztásról Az életben minden csata azt a célt szolgálja, hogy tanuljunk belőle valamit!

Óvodakezdés fórumok - Gyermeksziget

Óvodakezdés fórumok - Gyermeksziget

Óvodaketdés Két kisfiam van, Dani 6 éves, Balázs 3 éves. Balázskám most fogja kezdeni az ovit, abba a csoportba fog járni, amibe a tesója jár 3 éve. Itthon a Danika irigy, sokszor ingerült az öccsével, bántja, ha vmi nem úgy van, ahogy Ő szeretné. Ha idegen felnőtt kérdezi, duzzog, mintha megbátották volna, nem válaszol, nem köszön, megmakacsolja magát. Máskor meg aranyos, nyugodt. Balázska bölcsibe járt eddig, Ő nem irigy, kedves jó indulatú gyerek, és mindig megvédi a nagytesót, ha leszidjuk, vagy vitázunk vele. Sőt, ha elmegy a barátjához, Balázs sír utána, hogy hiányzik neki, és azonnal hozzuk haza. Kérdésem: Attól nem félek, hogy a kicsi nem illeszkedik be az oviba, mert nagyon társasági gyerek, ellentétben a Danikával köszön, és szépen válaszol, ha kérdezik. Attól félek ... Magánóvi vagy önkormányzati Szerintetek mi szól az egyik mellett, és mni a másik mellett? Férjemmel nem tudunk dönteni... Nem szeret oviba járni ... Bölcsi?/Ovi? ...

Óvodásokról - Babanet

Óvodásokról - Babanet

Lara leényom 4 esztendős és bár tökéletesen jól érzi magát az oviban, azért speciális problémák mindig adódnak. Ezekről szeretnék hasonló korú csemeték szüleivel eszmét cserélni. ... Az én lányom is 4 éves, és vannak dolgok, amik nekem nem tetszenek az oviban. Például uzsonnára nagyon sokszor süteményt kapnak (lekváros táska, túrós batyu stb). A bölcsiben gyakran kaptak petrezselyemmel, reszelt karalábéval ízesített margarinos kenyeret, ami nagyon finom, egészsges és sokkal olcsóbb. Másutt hogy van ez?

Waldorf óvoda - Index

Waldorf óvoda - Index

Mivel májusban eljön az óvodai beíratások időszaka, lassan időszerű átgondolni, hogy hová is... Mi a véleményetek a Waldorf ovikról? Van, akinek esetleg ilyenbe jár a gyereke? Esetleg olyan is, aki hagyományosban kezdte, de inkább váltott, vagy fordítva? Ha jól tudom, sérült gyerkőcök is járnak ide. Milyen arányban vannak egy csoporton belül? Minden érdekel, tehát ne habozzatok, írjatok.

Tuti menü