Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nemzetiségi óvodák képes leírás - Óvoda.tlap.hu
részletek »

Nemzetiségi óvodák - Óvoda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ovoda.tlap.hu » Nemzetiségi óvodák
Keresés
Találatok száma - 4 db
 Német Nemzetiségi óvodák listája

Német Nemzetiségi óvodák listája

Német nemzetiségi óvodák  1. Napközi Otthinos Óvoda 2641 Berkenye, Kossuth u. 51. 2. 1. sz. Óvoda 2051 Biatorbágy, Szt. László u. 48. 3. Óvoda 2093 Budajenő, Kossuth u. 19. 4. Tarkabarka Óvoda - Kindergarten Kunterbunt 2092 Budakeszi, Fő u. 72. 5. Csicsergő Óvoda 2040 Budaörs, Clementis u. 3. ... 40. Napraforgó Óvoda 2627 Zebegény, Milleneumi sor 1. 41. Napközi Otthonos Óvoda 2072 Zsámbék, Magyar u. 4.

Pécs - Miroslav Krleža Horvát óvoda

Pécs - Miroslav Krleža Horvát óvoda

Intézményünk a "Miroslav Krleža" Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon a magyar közoktatási rendszer szerves részeként működik, városi önkormányzat által fenntartott többcélú közoktatási intézményként. Mint ilyen alapfeladatokat lát el a gyermekek oktatása, nevelése terén. Diákotthona körzeti beiskolázási feladatok ellátására teszi alkalmassá, így nagyon jól tudja szolgálni a városi és a tágabb beiskolázási körzetben lakó horvátság igényeit, azáltal, hogy anyanyelven történő oktatást-nevelést biztosít a felnövekvő nemzedék számára.

Pilisszentiván - Heidi Német Nemzetiségi Óvoda

Pilisszentiván - Heidi Német Nemzetiségi Óvoda

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a gyönyörű pilisi dombok között éljük napjainkat és így a természet tálcán kínálja nekünk a lehetőségeket. A környezetismeret köré épülnek a zenei, vizuális, matematikai, irodalmi fejlesztő feladatok. Nevelőmunkámban a folyamatosságnak, a rugalmasságnak nagy jelentőséget tulajdonítok. A program másik része a német nyelv elsajátítása és a német hagyományok őrzése. A hozzánk járó gyermekek fele német nyelven beszél csak, ezért a magyar gyermekek is gyorsan elsajátítják a nyelvet. Fontosnak tartom, hogy a német ajkú faluban a gyermekek megtanulják ,,tisztelni" a nyelvet és a hagyományokat.

Pilisvörösvár - Német Nemzetiségi óvoda

Pilisvörösvár - Német Nemzetiségi óvoda

Német nyelvi nevelés 1990-ben az óvoda személyi feltételei lehetővé tették, hogy egy kétnyelvű program kerüljön bevezetésre a nevelési-oktatási munkában. Egy német és egy magyar nyelvet közvetítő óvónő dolgozik egy csoportban. Célunk a nyelv személyhez kötése, a gyerekekhez közelálló témák feldolgozása és szituációkra épített mikrocsoportok szervezése. Óvodánkban német munkaközösséget hoztunk létre a nyelvi nevelés színvonalának emelésére, és az óvónők hatékonyabb együttműködése érdekében. 1990-ben a Gröbenzelli Katolikus óvodával alakítottunk ki partnerkapcsolatot, mely több évig tartott. Óvónőinknek többször volt lehetőségük itt hosszabb időt eltölteni. Rendszeresen veszünk részt német nyelvterületről érkezett óvodai szakember továbbképzésein. ...

Tuti menü